Inter Rhône

AOC-Wijnen van de Côtes du Rhône en de Rhônevallei

WIE ZIJN WIJ?


Inter Rhône is een overkoepelende organisatie van alle professionele wijnbouwers en –handelaren van de Rhônevallei die zich op dynamische wijze inzet om hun belangen te behartigen. Zij coördineert promotionele, economische en technische acties van de AOC-wijnen uit de regio: Côtes du Rhône (regionaal, villages of Cru’s), Costières de Nîmes, Luberon, Ventoux, Grignan les Adhémar, Côtes du Vivarais en de natuurlijke zoete muskaatwijnen van Beaumes de Venise en Rasteau. Het bedrijfschap handelt volgens drie basisprincipes: het vertegenwoordigen van de beroepscategorieën, paritair evenwicht tussen handel en productie en eenparigheid van stemmen voor alle belangrijke beslissingen. De inventieve en verantwoordelijke organisatie Inter Rhône engageert zich samen met haar leden. Doelstelling: de wijnen van de regio beter bekend maken in Frankrijk en in meer dan 15 markten in Europa, Azië en Noord-Amerika.

 

EEN DOELGRICHTE COMMUNICATIESTRATEGIE

Om de wijnen te promoten ontwikkelt de bedrijfschap voor elke markt een eigen communicatiestrategie op basis van de consumptiegewoonten en de distributiekanalen… De bedrijfschap wil het rijke assortiment van de AOC van de Rhônevallei zowel in Frankrijk als het buitenland naar het brede publiek brengen en de kwaliteiten ervan in de verf zetten. Voor rekening van de verschillende appellations creëert en financiert onze organisatie promotieacties of reclamecampagnes voor het grote publiek, de distributiesector, de horeca en de sommeliers.

 

PROMOTIEACTIES OM DE AOC’s BEKEND TE MAKEN

Inter Rhône organiseert presentaties in distributiebedrijven, proeverijen met commentaar en opleidingen. De organisatie wil tevens contacten met de beroepslui en het grote publiek bevorderen door beurzen en internationale evenementen te organiseren of eraan deel te nemen. In Frankrijk ten slotte zet zij zich volledig in om een omvangrijk en kwaliteitsaanbod van wijntoeristische pakket te ontwikkelen, o.a. via de wijnroutes, een «Welkomstcharter voor wijnkelders» en het organiseren van opleidingen voor de wijnbouwers.

 

ONDERZOEK NAAR NOG MEER KWALITEIT

Onze organisatie biedt ten slotte ook een echte technische ondersteuning voor het AOC-wijngebied: de expertteams beschikken over een uitstekend laboratorium en verrichten technisch, wetenschappelijk en oenologisch onderzoekswerk met slechts één doel voor ogen: de kwaliteit van de AOC-wijnen permanent verbeteren.

Meer weten: Site van het instituut van de Côtes du Rhône