Steen H.Rasmussen

Steen H Rasmussen (1963), oprichter van het bedrijf The Wine Company, komt niet uit een op wijn gerichte familie. In 1992 behaalde hij zijn master in voedingswetenschap en -technologie, aangevuld door een doctoraat microbiologie: daar heeft hij geleerd om de technologie achter een glas wijn te begrijpen en beoordelen.

In 1996 richt hij samen met zijn vriend, Lars Moller, The Wine Company op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de directe import van wijnen van bij grote producenten uit de Rhônevallei, Bourgogne, Italië en Australië. De grote Rhônewijnen doen het trouwens zeer goed bij klassieke gerechten uit de Noord-Europese keuken, en zijn zeer geliefd bij de Scandinaviërs (krachtige wijnen met toetsen van vruchten en kruiden voor een redelijke prijs).
In 2004 organiseerde Steen H Rasmussen het 1e festival ter promotie van de Rhônewijnen in de Deense hoofdstak Kopenhagen (www.rhonevinfestival.dk). Ongeveer 30 importeurs waren aanwezig om 400 wijnen van de verschillende appellations van de Rhône aan de bezoekers voor te stellen. Ongeveer 800 wijnliefhebbers uit Zweden en Denemarken zijn dit evenement komen bezoeken.
In 2007 werd Steen H Rasmussen door Dominique BUSSEREAU, Minister van Landbouw en Visserij, tot “Chevalier de l’Ordre de Mérite Agricole” (Ridder in de orde van landbouwverdienste) benoemd voor zijn nooit aflatende promotie van de Franse wijnen in Denemarken.

Site de Steen H Rasmussen