Philippe Cambie

Ik ben geboren in Pézenas in het departement Hérault, waar de familie van mijn moeder, Jacqueline Blasco Villalonga, een wijngaard heeft. Ik ben dus als het ware te midden van de wijnstokken geboren! Ik ben om zo te zeggen een zuivere loot van het mediterrane gebied en mijn oorsprong is zeker niet vreemd aan mijn liefde voor grenache.

Mijn eerste stappen gingen niet de kant van de wijn op. Ik heb eerste een DUT (diploma universitaire beroepsopleidingen) voedingssector behaald in Montpellier, daarna ben ik naar de École Nationale Supérieure de l’Industrie Agroalimentaire (Nationale hogeschool voedingsmiddelenindustrie) gegaan. Tijdens mijn studies heb ik een grondige kennis verworven in de microbiologie verworven die veel overeenkomsten vertoont met wat zich tijdens het vinificatieproces voordoet. Omdat ik mij niet helemaal in mijn sas voelde in deze richting, ben ik dan maar een andere weg ingeslagen en in Montpellier met succes de oenologische studies gaan volgen. Na enkele jobs in het wijnmilieu ben ik in 1998 in de Rhônevallei als adviseur begonnen en dat beroep oefen ik ook nu nog uit.

Ik ben werkelijk verslingerd op de Rhônewijnen en vooral op die welke met grenache zijn gemaakt. Dat zijn grote wijnen die erg veel emoties kunnen geven! Ons wijngebied is buitengewoon boeiend: liefhebbers kunnen bij ons terecht voor vlot wegdrinkende wijntjes of voor wijnen om u tegen te zeggen!

Site de Philippe Cambie