Marlene Angelloz

Na 15 jaar ervaring te hebben opgedaan in B2B communicatie (KMO en internationale groep) stel ik mijn kennis en ervaring volledig ten dienste van de wijnwereld. Met mijn diploma van de Université du Vin van Suze-la-Rousse, leg ik mij toe op de wereld van smaak en wijn en laat me daarbij leiden door gepassioneerde vaklui (restaurateur, sommeliers, producenten…). Bij ons thuis werd er steeds wijn gedronken aan tafel. Om wijn beter te begrijpen en te leren kennen, heb ik eerst diploma zintuiglijke analyse en proeven behaald en daarna een technisch-commercieel getuigschrift. Omdat ik overtuigd was van de mogelijkheden van deze combinatie heb ik er uiteraard voor gekozen om van mijn passie mijn beroep te maken.

Ik promoot wereldwijd de grenachedruif, de druif bij uitstek van de zuidelijke Rhônevallei, via de vereniging Grenache Symposium. Grenachte is wereldwijd het meest aangeplante druivenras, dat terug te vinden is in tal van witte wijnen, roséwijnen, rode wijnen, VDN’s tot in mousserende wijnen. Onze vereniging organiseert evenementen waarop de wijnproducenten hun wijnen in een aangename omgeving (G-Nights) komen presenteren, daarnaast ook technische workshops voor de producenten (G-Techs) en een grote jaarlijkse bijeenkomst: de Werelddag van de Grenache, Grenache Day, op de 3e vrijdag van september. Iedereen, zowel beroepslui als liefhebbers, kunnen dit druivenras hier mee komen vieren en genieten van de eindeloze keuze van wijnen die overwegend of 100% van grenache zijn gemaakt.

Ik ben zeer geboeid door de mediterrane wijnen, ik geniet van de contacten en wil zoveel mogelijk mensen laten delen in de passie en het harde labeur van de wijnbouwers. Elke fles die wordt geopend is een nieuw moment dat we gezellig met elkaar delen, een nieuwe ontdekking.

Site de Marlene Angelloz