Jamie Goode

Jamie Goode is gespecialiseerd wijnredacteur en woont in Londen. Momenteel schrijft hij columns voor The Sunday Express, een Brits magazine met nationale verspreiding, en is hij een van de meest invloedrijke bloggers van de wijnsector (wineanorak.com).

In 2007 kreeg hij de Glenfiddich Wine Writer of the year prijs (prijs Glenfiddich voor de redacteur van het jaar) en zijn artikelen verschijnen regelmatig in verschillende publicaties: o.a World of Fine Wine, Wine Business International, Wines and Vines en Sommelier Journal. Zijn eerste boekwerk, Wine Science, werd in 2006 bekroond met de Glenfiddich Award for Drinks Book (prijs Glenfiddich voor het werk van het jaar in de drankensector). Jamie verzorgt tevens geregeld presentaties, organiseert wijnproeverijen of zetelt in de jury bij wijnconcoursen (zo is hij o.a. voorzitter van de jury voor de International Wine Challenge). Hij is een van de organisatoren van het International Sparkling Wine Symposium (internationaal symposium van de schuimwijn, maart 2009 en november 2011) of van het Sparkling Wine Review (groep experts op het gebied van schuimwijnen).

Na een eerder atypisch parcours is Jamie gespecialiseerd wijnredacteur geworden: hij behaalde eerst een doctoraat plantaardige biologie, ging daarna meerdere jaren als redacteur werken om zich daarna in het avontuur van de blog wineanorak.com te storten, momenteel een van de belangrijkste wijnwebsites. Hij heeft tevens meegewerkt aan verschillende tv-programma’s (Richard and Judy, Sky News, BBC Breakfast en BBC News Channel).

Site de Jamie Goode