Helene Dion

Hélène Dion is afgestudeerd aan de Université du Vin van Suze-la-Rousse, Hélène Dion. Sinds 2001 zit ze in het wijnvak. Meteen nadat zij het diploma van adviserend sommelier had behaald, wilde zij zich letterlijk onderdompelen in de wijnwereld en trok zij naar Canada waar zijn in een wijndomein in Quebec ging werken.
Sinds enkele jaren verzorgt zijn wijnrubrieken in diverse kranten en tijdschriften en op interactieve media, daarnaast coördineert zij de Vinomode-soirees in samenwerking met de styliste Myriam Girouard. Zij is tevens communicatiemanager van de Canadese vereniging voor professionele sommeliers en geeft les aan het Institut de tourisme et d’hôtellerie (Instituut voor toerisme en hotelwezen) van Québec.
Aan de universiteit Concordia heeft zij een baccalaureaat Kunstgeschiedenis behaald en zij is officieel lid van de Fédération Internationale des journalistes et Écrivains du Vin et Spiritueux (FIJEV).
Haar passie gaat natuurlijk uit naar wat er in het glas komt, maar daarnaast is zij uiteraard ook geboeid door de mensen met wie zij in contact komt tijdens haar reizen naar wijngebieden overal ter wereld.

*Foto: Krystel V. Morin

Site de Helene Dion