Gérard Vives

Ik ben reeds lang gepassioneerd met wijn bezig. Ik kreeg mijn opleiding in 1982, toen de professoren van de universiteit van Suze la Rousse hun cursussen in Manosque in mijn eerste restaurant «l’Aubette» kwamen geven. Deze passie heeft mij nooit losgelaten en bij mij gingen genieten en emotie altijd voor op techniek. Ik heb altijd de gewoonte gehad, en nog steeds, om wijnen aan de hand van hun kenmerken en emotioneel potentieel en niet per regio te klasseren. Ik houd het mijn klanten altijd voor dat ze moeten genieten en dat een technische woordenschat niet echt hoeft om een wijn te omschrijven. Wanneer men proeft volstaat het dat men te kennen geeft dat de wijn al dan niet goed smaakt, en als ‘t een echt heel goede wijn betreft mag men er gerust "mmm, heerlijk" aan toevoegen.
De wijnen uit het zuiden waren altijd in de meerderheid op mijn wijnkaart en sinds ik mij in de echte kruidenkeuken ben gaan specialiseren nemen de wijnen van de Rhônevallei een flink aandeel van mijn wijnkaart in.
Ik heb nauw samengewerkt met wijnbouwers, sommeliers, œnologen, chefs en ervaren liefhebbers in verband met de combinatie van wijnen uit de Rhônevallei met kruiden.
Geen betrouwbare resultaten zonder talloze malen proeven, en zoals u wel weet kan dat nooit te veel zijn!!

Site de Gérard Vives