Christophe Tassan

Christophe Tassan is in 1962 geboren in Avignon. Begin van de jaren 1980 begon hij zijn loopbaan van sommelier in het familierestaurant “l’Auberge de France” (sinds 1988 het restaurant “Les Domaines”). Het op de place de l’Horloge in Avignon gelegen restaurant werd sinds 1928 door de familie gerund.

Na het behalen van het baccalaureaat “D”, volgde hij met succes de hotelschool in Avignon, waarna hij in 1983 zijn diploma van adviserend sommelier behaalde aan de Université du Vin van Château de Suze la Rousse. Hij behaalde tevens het getuigschrift van vakbekwaamheid voor sommelier met aanvullende vermelding Keldermeester.
In 1987 werd hij verkozen tot beste Jonge Sommelier van Provence en in 1988 werd het de op een na beste Jonge Sommelier van Frankrijke. Als Beste Sommelier van Zuidoost-Frankrijk van 1992 werd hij in 2000 Maitre Sommelier.van de Union de la Sommellerie Française en kreeg hij in 2004 de hoogste titel van “MOF Sommelier” (een van de talrijke titels van Meilleur Ouvrier de France (Beste arbeider van Frankrijk) ).
Aan zijn warm en melodieus zuiders accent is duidelijk te horen dat Christophe een kind is van de Provence, van deze schitterende Vallei van de Rhône.

Site de Christophe Tassan