1. Grenache noir

  Dit druivenras belichaamt het overheerlijke en gulle karakter van de Rhônewijnen

  Opgelet, een echte verleidster!

  Grenache neemt in de Rhônevallei het leeuwendeel voor zijn rekening; deze druif charmeert zowel door het warme als het gulle aspect van haar karakter. Grenache is befaamd voor de rechte groei en de krachtige twijgjes; dit polyvalente ras weet zich makkelijk aan te passen aan de meest uiteenlopende terroirs. En altijd die zekerheid: in de assemblages geeft de syrah gestalte aan het overheerlijke en gulle karakter van de Rhônewijnen… Eraan weerstaan is nagenoeg onmogelijk!

  Onze appellaties

 2. IN HET GLAS

  Overheerlijk, gul en rond..

  In haar charmante glinsteringen van de rode en roodbruine kleur verbergt de grenachedruif tal van lekkere troeven. In de roséwijnen verrast grenache door het rijke fruit, de fluweelzachte smaak en de bleke kleur. Bij de rode wijnen zorgt de druif voor een verleidelijke diepte en aroma’s van pittige zwarte bessen en braambessen. Ongetwijfeld een van de beste bewijzen van het gulle karakter: bij het ouderen gaan de tannines zich vermengen en ontwikkelen zalige aroma’s van vruchten, maar vooral van de omringende garrigue, van kruiden en zelfs geparfumeerde pepers….

 3. EN DE GROND

  Een druivenras uit de middeleeuwen

  Wij hebben reeds vermeld dat grenache noir in de eerste plaats een druivenras van het zuiden is. In de middeleeuwen is het vanuit Spanje (wellicht uit Aragon) naar hier gekomen en kon al gauw de Rhônevallei en het zuiden voor zich winnen. Daarnaast wordt deze druif vooral in Spanje geteeld waar zij nog steeds het belangrijkste druivenras is, met name in Rioja en Navarra. Een trip rond de aardbol in het spoor van grenache? Het wordt wel een lange reis: die brengt ons in Italië, Griekenland, Portugal, Algerije, Tunesië, Marokko, Californië, Argentinië en Australië…

 4. EEN OVERZICHT

  Makkelijk te herkennen

  Grenache is ongetwijfeld het makkelijkst te herkennen druivenras. De schil is hard, dik en blauwachtig. De mooi grote druiventrossen dragen grote ronde en sappige druiven, het lichtgroene blad is onbehaard en heeft een glanzende schijn. Het blad heeft een eerder afgeronde vorm en heeft, in tegenstelling tot syrah, geen duidelijke lobben.